Buchty bez kynutí
4 žloutky, 500 g hladké mouky, ¼ l mléka, 2 dcl oleje,
cukr, kvasnice na nádivku 2 tvarohy, vejce, cukr, rozinky, troška rumu,
vanilkový cukr, citronová kůra povidlí na drobenku máslo, cukr krupice, hrubá mouka
Jak postupuje ing. A. Z.:
- Nachystá si nádivku: spaří rozinky, zalije troškou rumu. Rozmíchá
tvaroh, celá vajíčka, cukr (dává umělé sladilo), vanilkový cukr,
citrónovou kůru, rozinky.
- Udělá drobenku a dá ji do chladu (na mrazák).
- Udělá kvásek: přiměřeně kvasnic, lžička cukru, vlažné mléko,
trochu mouky.
- Těsto dělá robot z předepsaných surovin.
- Lžičkou hned vykrajuje kousky těsta, dává je na pomoučený vál, udělá
placička, na každou dá hrudku tvarohu, zabalí a klade na plech, na který
předtím položila papír na pečení. Buchty dávat dál od sebe, aby se
neslepily, protože mírně nakynou.
- Rozmíchá žloutek s trochou mléka a potírá štětečkem okraje
buchet (napřed je trochu stlačí, aby byly placatější).
- Do středu dá trochu povidlí a trochu je do buchty zamáčkne.
- Na povidlí dá trochu drobenky a zase trochu opatrně zamáčkne.
- Dává do přiměřeně vyhřáté trouby a peče do zlatova.
Seznam receptů