Liga destilatérů při Katedře filosofie FF MU vás vítá na
8. ročníku katedrového koštu pálenek a konference Jídlo pití a evropská vzdělanost
v roce 2009 na téma Jídlo, pití a stereotyp
Zahájení, ještě jeden úvod Josef Petrželka: Jídlo, pití a stereotyp – nutné nebo vynucené spojení? má smysl pokračovat? Jaroslav Zůda: Věda v jídle, jídlo ve věděpohled fyzika Jiří Macháček: Pravěké počátky výroby destilátů a jejich konzumacejedna archeologická hypotéza Klára Šabatová: Role ženy z hlediska picího rituálu doby bronzové druhá archeologická hypotéza Marie Krčmová: Bylo hůř a lidi nechválili jak přežít v časech zásobovací nouze Jan Zouhar: Stejné, jiné a gastronomie inovace a tradice ve stravování Radim Brázda: Epistemický potenciál stereo(pivního)typumalý (pivovar) je lepší? Josef Krob: Konec stravovacího stereotypu akčních hrdinů krátká praktická ukázka
Zahájení, ještě jeden úvod
Josef Petrželka: Jídlo, pití a stereotyp – nutné nebo vynucené spojení? má smysl pokračovat?
Jaroslav Zůda: Věda v jídle, jídlo ve věděpohled fyzika
Jiří Macháček: Pravěké počátky výroby destilátů a jejich konzumacejedna archeologická hypotéza
Klára Šabatová: Role ženy z hlediska picího rituálu doby bronzové druhá archeologická hypotéza
Marie Krčmová: Bylo hůř a lidi nechválili jak přežít v časech zásobovací nouze
Jan Zouhar: Stejné, jiné a gastronomie inovace a tradice ve stravování
Radim Brázda: Epistemický potenciál stereo(pivního)typumalý (pivovar) je lepší?
Josef Krob: Konec stravovacího stereotypu akčních hrdinů krátká praktická ukázka
Hodocení první komise, druhé komise
Výsledky hodnocení soutěžních vzorků