TA ČR - přehled aktualit

5. 6. 2020 Monika Kellnerová TAČR

Přehled vyhlášených soutěží

Program ÉTA - Program zaměřený na podporu inovačního potenciálu společenských věd, humanitních věd a umění. Interní pokyny pro podání návrhu projektu naleznete zde
Interní termín: 8. 6. 2020
Deadline: 15. 6. 2020

Program DELTA 2 - Program zaměřený na mezinárodní spolupráci v aplikovaném výzkumu.
Deadline: 15. 7. 2020

Program TREND - Program zaměřený na výsledky s potenciálem pro konkurenceschopnost (nové produkty, výrobní postupy a služby). Program Ministerstva průmyslu a obchodu.
Deadline: 24. 6. 2020

Program DOPRAVA 2020+ - Program zaměřený na modernizaci dopravního sektoru s ohledem na udržitelnost, bezpečnost a společenské potřeby. Program Ministerstva dopravy.
Deadline: 10. 6. 2020

Program Prostředí pro život - Program zaměřený na zdravé a kvalitní životní prostředí a udržitelnost využívání přírodních zdrojů. Program Ministerstva životního prostředí.
Interní termín: 15. 7. 2020
Deadline: 22. 7. 2020

Více informací o jednotlivých programech naleznete zde. 

Podklady RMU pro jednotlivé výzvy naleznete zde. 

V případě zájmu o podání grantu, prosím, kontaktujte referentku oddělení VaV Mgr. Moniku Kellnerovou (kellnerova@phil.muni.cz).

 

Další aktuality

TA ČR sepsal článek s nejčastějšími důvody nedoporučení návrhu projektů k podpoře ve 3. VS programu ÉTA. Článek naleznete pod tímto odkazem.

TA ČR zastavila příjem žádostí o rozšíření projektů o téma související s epidemií Covid-19. Více informací naleznete zde. 

 Na základě výsledků hodnocení a podnětů od navrhovatelů poskytla Masarykova univerzita Technologické agentuře ČR zpětnou vazbu k hodnocení návrhů projektů ve 3. VS  ÉTA. Problematické se zdálo především pojetí jádra SHUV a spojení technického a netechnického výzkumu v projektech. Masarykova univerzita velmi oceňuje program Éta a jeho zaměření na společenskovědní aplikovaný výzkum a vývoj orientovaný do praxe. Technologická agentura ČR bude pořádat různé semináře (předpokládáme, že i na MU), kde bude možnost se zeptat či prodiskutovat na různé nejasnosti. Dále navrhovatelům doporučujeme konzultace s projektovou podporou MU. Oba dopisy jsou dostupné zde. 

 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.