Zjistěte zatím, na co se můžete těšit nejen na naší fakultě, ale také v Brně. Přinášíme užitečné tipy, jak se učit k maturitě.

Web pro uchazeče  |  E-přihláška  |  08
28. 4. 2022, 8:41

Newsletter pro zájemce o studium na FF MU

Přijímačky jsou za námi, co bude dál?

Ahoj všem!

To jsem zase já, Eliška z brněnské fildy. Píšu vám opět ohledně přijímacího řízení, tentokrát jen stručně. Ať už jste psali TSP nebo skládali oborové zkoušky, přijímačky máte téměř všichni za sebou. Pouze ty z vás, kteří se hlásí na anglistiku a získají v TSP percentil vyšší než 65, bude ještě 7. května čekat oborová zkouška.

Teď nám prosím dejte chvíli, abychom vše vyhodnotili. Nejpozději do 12. května naleznete ve svých e-přihláškách bodové hodnocení oborových testů a percentily TSP. Posléze zasedne přijímací komise děkanky, která vše vyhodnotí. Na fakultě máme opravdu hodně studijních programů, všechny je můžete libovolně spojovat do sdružených studií a každý má své specifické podmínky pro přijetí. Zpracování výsledků tedy chvíli potrvá, ale nejpozději do konce května naleznete ve svých e-přihláškách navržení či nenavržení na přijetí. Poté budete muset v případě úspěchu do 15. června vložit do e-přihlášek svá maturitní vysvědčení a v polovině července se budete moci zapsat do studia a začít se připravovat na první semestr studia. Ale k tomu vám ještě vše potřebné včas napíšeme.

V mezičase vám nabízíme několik možností, jak se podívat na fakultu a zjistit, čím se zde zabýváme a na co se můžete těšit, ale také proč je právě Brno městem, kde určitě chcete strávit svá studentská léta.

Tak se mějte krásně a držím palce u maturity, ať ji zvládnete summa cum laude!

Eliška Bumbová
studentka FF MU

Sledujte přednášky z Noci vědců a virtuální prohlídky

Zjistěte online, čím se na fakultě zabýváme a jak jsme se společně zamýšleli nad tématem Čas. Můžete také využít virtuální procházku fakultou včetně jejího podzemí.

Zjistěte více
 

Studujte v mikrokurzech z různých oborů

Můžete se zdarma zapsat do některého z online kurzů pro veřejnost, které jsou dostupné na našem portálu Humanitní vědy dokořán, a vzdělávat se už teď.

Zjistěte více

Kde strávit vysokoškolská léta? No přece v Brně

Nekonečné otázky od všech lidí okolo. Kam půjdeš po maturitě? Na co se hlásíš? Co budeš v životě dělat? Ať už máte ve své odpovědi jasno nebo ne, prozkoumejte pět důvodů, proč je Brno tím nejlepším místem, kde strávit studentská léta.

Přečtěte si více

Jaké jsou šance na přijetí? Napoví loňské výsledky

Mnohé z vás zajímá, kolik uchazečů a na základě jakých výsledků budeme přijímat do jednotlivých programů. Počty budou podobné jako v loňském roce, představu si tedy můžete udělat z loňských výsledků.

Zjistěte více
 

Naučte se vytvářet mnemotechnické pomůcky (nejen) k maturitě

Zapomeňte na taháky. Jestli vám učení neleze do hlavy, proč si ho neudělat zajímavější? Poradíme vám, jak si můžete vytvářet vlastní neotřelé pomůcky.

Zjistěte více

Co nás čeká v následujících měsících

ne 1. – čt 12. 5. 2022

Výsledky TSP i oborových zkoušek v e-přihlášce

Nejpozději do 12. května naleznete v e-přihláškách bodové hodnocení oborových zkoušek i percentily TSP. Budou se tam však objevovat postupně již dříve.

čt 12. 5. 2022

Přijímací komise děkanky

Výsledky všech přijímacích zkoušek se vyhodnotí na zasedání fakultní přijímací komise.

po 16. – út 31. 5. 2022

Výsledky přijímacího řízení

Po zasedání komise postupně obdržíte do svých e-přihlášek navržení či nenavržení na přijetí. Nejpozději však do konce května.

st 1. – st 15. 6. 2022

Dodání maturitních vysvědčení

Abyste se mohli v případě přijetí zapsat do studia, musíte nejprve doložit, že jste složili maturitní zkoušku. Do 15. června tedy přímo do e-přihlášek nahrajete maturitní vysvědčení v tzv. autorizované konverzi, kterou získáte na místech CzechPoint. Detailní pokyny ke vkládání do e-přihlášek se včas dozvíte.

po 11. – pá 15. 7. 2022

Zápis do studia

Jakmile ověříme vaše maturitní vysvědčení, budete se moci zapsat ke studiu, získáte přístup do informačního systému a začnete se chystat na první semestr studia. Vše proběhne online a detailní návod se včas dozvíte.

po 12. 9. 2022

Zahájení semestru

Je to sice ještě daleko, ale kdybyste si chtěli poznačit do svých diářů, podzimní semestr začne v pondělí 12. září. První týden se pro vás výuka zatím konat nebude, abyste měli možnost se na fakultě dostatečně zorientovat.

Další události najdete v kalendáři akcí na webu nebo nás sledujte na Facebooku či na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat

Na filozofické fakultě se naučíte i freelance podnikání  Externí odkaz

Studium na MU nabízí příležitosti. Je investicí do budoucna  Externí odkaz

Odkud přišli Avaři do Evropy? Výsledky výzkumu vzbudily ohlas  Externí odkaz

Religionisté ověřili, že rituály pomáhají lidem zvládat úzkost  Externí odkaz

10+1 míst, kvůli kterým stojí za to jít na MUNI  Externí odkaz

Nahlédněte do podzemí fakultního areálu na Arna Nováka  Externí odkaz

Odkaz  Web pro uchazeče Odkaz  E-přihláška Odkaz  Navštivte nás Odkaz  Starší newslettery

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     Discord     Twitter     LinkedIn     Youtube     SoundCloud