Vyberte si na našem webu ten pravý obor. Přijímačky budou online, ale nemusíte se bát – s přípravou vám pomůžeme.

Web pro uchazeče  |  E-přihláška  |  06
12. 2. 2021, 15:44

Newsletter pro zájemce o studium na FF MU

Na podání přihlášky zbývají už jen dva týdny

Ahoj všem!

Tady je zase Ben z fildy – anglista a latinář, co se věnuje slam poetry a jako bakalářku vytvořil výukovou deskovou hru. Však už mě všichni znáte. Píšu vám teď po mnohem kratší době. To proto, že čas na podání přihlášky do bakalářského studia na naší fakultě se nezadržitelně krátí. Jestli stále nemáte jasno, který obor je pro vás ten pravý, navštivte náš web, pročtěte si informace o studijní nabídce a klidně nám pište, když vám nebude něco jasné.

Asi už víte, že přijímačky u nás letos budou kompletně online. Možná se trochu obáváte, jak je zvládnete, zejména TSP, který je nově zaměřený mnohem víc matematicko-analyticky. Nebojte se – možná budete mít nižší skóre, ale budete na tom všichni podobně, takže šance na přijetí zůstávají stejné. A my vás v tom nenecháme a s přípravou vám pomůžeme. Navíc, u spousty oborů můžete využít možnost prominutí přijímaček třeba díky prospěchu, účasti v olympiádě, SOČ a podobně.

Jo a pozor! Některé programy dodatečně mění podmínky přijetí kvůli přechodu do online formy. Nejčastěji volí TSP místo oborových zkoušek nebo třeba požadují motivační dopis. Vše se dočtete na našem webu.

Tak se na to určitě podívejte, vybírejte, podejte přihlášku a mějte se fajn!

Benjamín Juráň
student FF MU

Přijímačky proběhnou online, mění se proto podmínky

Některé programy nakonec volí místo oborových zkoušek TSP nebo třeba motivační dopis. TSP bude bohužel více matematický, ale nezoufejte – šance na přijetí se radikálně nemění. Navíc můžete využít spousty možností prominutí přijímaček.

Zjistěte více
 

Jak si správně zvolit priority v e‑přihlášce?

Už máte vybráno, který studijní program byste na naší fakultě rádi studovali? Máte jich třeba i více a chcete je spojit do sdruženého studia? Pak věnujte zlváštní pozornost tomu, jak si nastavíte v e‑přihlášce priority studijních plánu.

Zjistěte více

Podívejte se na záznam besedy s absolventy

Zjistěte, k jakým životním výzvám i pracovním nabídkám vám otevírá dveře studium na FF MU. O své zkušenosti se s vámi podělí sami absolventi naší fakulty Tereza Kalábová, Kateřina ŠardickáBenjamín Juráň.

Zhlédněte záznam
 

Jak hodnotíte informační servis FF MU?

Uvědomujeme si, jak pro vás bude letošní přijímací řízení obtížné, a záleží nám na tom, abychom pro vás udělali maximum. Pomozte nám vyplněním krátké ankety zjistit, jak se nám to daří a v čem bychom se mohli zlepšit.

Vyplňte anketu

Studium na vysoké škole vás naučí plánovat i improvizovat

Absolvent a doktorský student FF MU Ondřej Varaďa měl o svém směřování jasno už od dětství, pro konkrétní obory se však rozhodoval až na poslední chvíli. Svého výběru ale nelituje: jak sám říká, studium historie a překladatelství anglického jazyka ho donutilo sejít z vyšlapané cesty a přivedlo ho mimo jiné i ke spolupráci s Akademií věd ČR.

Přečtěte si více

Co nás čeká v následujících měsících

ne 1. 11. 2020 – ne 28. 2. 2021

Podávání přihlášek 

Období podávání přihlášek do bakalářských programů už se chýlí ke konci. Na rozmyšlenou máte čas ještě do konce února.

pá 12. 3. 2021

Dílna (nejen) TSP 

Chystáme pro vás další online akci, kde se dozvíte, jak se přechodem do online prostředí mění přijímačky na naše obory a jak se na ně co nejlépe připravit.

so 10. 4. 2021

Technická zkouška TSP

Dva týdny před datem konání TSP se uskuteční pro zájemce technická zkouška, abyste se nemuseli bát, že něco nebude fungovat, jak má. Pozvánku obdržíte v e‑přihlášce.

po 19. – ne 25. 4. 2021

Přijímací zkoušky

V sobotu 24. dubna 2021 se uskuteční online Test studijních předpokladů. Oborové zkoušky budou probíhat v termínu od 19. do 25. dubna 2021 tak, aby nekolidovaly s TSP. Přesný čas a místo konání TSP i oborových zkoušek najdete včas ve své e‑přihlášce.

Další události najdete v kalendáři akcí na webu nebo nás sledujte na Facebooku či na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat

Jak si podat přihlášku na MUNI  Externí odkaz

5 otázek, které vás navedou k oboru snů  Externí odkaz

Osm nejčastějších otázek pro MUNIbota  Externí odkaz

MUNI je otevřená i studentům se specifickými nároky při studiu  Externí odkaz

Testy studijních předpokladů budou na MUNI online  Externí odkaz

Na MUNI se najde knihomol, cestovatel i sportovec  Externí odkaz

Jak ovlivňuje kultura lidské tělo? Odpovědi hledá mezinárodní výzkumný projekt Ivana Folettiho  Externí odkaz

Vědkyně na filozofické fakultě? Zkoumají roli kultury v lidském životě nebo ideál socialistického člověka  Externí odkaz

Odkaz  Web pro uchazeče Odkaz  E-přihláška Odkaz  Navštivte nás Odkaz  Starší newslettery

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     Discord     Twitter     LinkedIn     Youtube     SoundCloud