Automatizovaná kartografická generalizace stavebních objektů katastrálních map do map středních měřítek

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

ŠTAMPACH Radim

Rok publikování 2007
Druh Článek ve sborníku
Konference Student GIS Projekt IV - sborník konference
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova automated generalization; generalization algorithms; generalization software; building simplification; Avenue
Popis Toto je přehled obsahu diplomové práce řešené v průběhu studijního programu Kartografie a geoinformatika na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity. Cílem práce byla rešerše současného stavu automatické generalizace z map velkého meřítka do map středních měřítek, zejména v oblasti generalizace budov a sídel. V první části práce byl proveden přehled existujících algoritmů a systémů, které se snaží jejich kombinací vytvořit úplný systém pro automatickou generalizaci. Následuje popis vybraného generalizačního algoritmu a popis jeho implementace do prostředí ArcView 3.2. Implementovaný algoritmus byl prakticky ověřen při pokusu vytvořit z databáze velkého měřítka (1:500) mapy středních měřítek 1:10000 a 1:50000. Popisu testování, zhodnocení získaných výsledků a zdůvodnění hlavních nedostatků je věnována poslední část diplomové práce.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.