Osmičky, které nám nevytrhli

Jste zaplaveni osmičkami a pořád se v nich nevyznáte? Vytrhli vám zub(y) moudrosti a chcete se rozptýlit? Baví vás moderní dějiny?

Potom vás srdečně zveme na „živou konferenci“ Osmičky, které nám nevytrhli, kterou pořádá klub Masarykovi historici působící pod Historický ústav FF MU. Ve spolupráci s vyučujícími z Historického ústavu, Katedra politologie FSS MU a Katedry dějin státu a práva (Právnická fakulta Masarykovy univerzity) vás provedeme posledním stoletím, a to nejen prostřednictvím zajímavých přednášek ale i interaktivních workshopů.

➤ O co vlastně jde?

Připravena jsou témata, která se váží k osmičkovým rokům od roku 1918 až do letošního roku 2018. Kromě přednášek odborníků z uvedených akademických pracovišť se můžete před každou přednáškou těšit na workshopy k dané přednáškové problematice, které budou založeny na zásadách zážitkové pedagogiky. Přiblížíme si na nich nejen historickou realitu, ale i různé možnosti bádání, přemítání a v neposlední řadě různé úhly pohledů na dějinné události tehdejší doby. Každý workshop je početně omezen pro 20 účastníků, kteří se v případě zájmu mohou přihlásit přes formuláře, které zpřístupníme v nejbližších dnech. Omezený počet je stanoven s ohledem na aktivity a snahu poskytnout účastníkům dostatek prostoru pro dotazy i případnou diskuzi. K dispozici bude drobné občerstvení.

➤ Osmičkovými přednášejícími pro jednotlivé roky jsou

  • rok 1918 - JUDr. Ondřej Horák, Ph.D.
  • rok 1938 - Mgr. Jiří Němec, Ph.D.
  • roky 1938 – 1948 - prof. PhDr. Jan Holzer, Ph.D.
  • rok 1968 - prof. PhDr. Jiří Hanuš, Ph.D.
  • rok 1998 - prof. PhDr. Lubomír Kopeček, Ph.D.
  • rok 2018 - Mgr. Miloš Gregor, Ph.D.

Garantujeme spoustu nových poznatků a zábavy. Pokud jsme vás nalákali, sledujte tuto událost, podrobnosti doplníme již brzy.

Váš klub Masarykovi historici

Akce se koná za štědré podpory Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.


Pořadatel
Historický ústav (Filozofická fakulta)
Katedra politologie (Fakulta sociálních studií)
Masarykovi historici
Další informace, fotografie nebo videa k události
https://www.facebook.com/events/348647102542753/

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.