GAMU I - MUNI Award in Science and Humanities

Grantová agentura Masarykovy univerzity - Kategorie I


O programu

Hlavním cílem MUNI Award in Science and Humanities (dále jen MUNI Award) je přivést na Masarykovu univerzitu nové vynikající a úspěšné vědce a nabídnout jim takové podmínky, aby měli motivaci zůstat, pracovat pro Masarykovu univerzitu a dlouhodobě vytvářet mimořádně kvalitní vědecké výsledky.

O MUNI Award se mohou ucházet držitelé ERC Starting nebo Consolidator Grant, dále navrhovatelé těchto grantů (jejichž návrhy byly hodnoceny známkou A) a vynikajícímu vědci z prostředí mimo MU, který nespadá do výše zmíněných kategorií, ale přesvědčí svou dosavadní kariérou, publikační činností a svým návrhem obě odborné výběrové komise MU Science Advisory Board (SAB) a MU International Scientific Advisory Board (ISAB) a vedení MU, že kvalitou minimálně odpovídá nebo převyšuje žadatele z obou výše zmíněných kategorií.

Aktivity PPV (Program podpory výzkumu) jsou financovány z institucionální podpory určené na dlouhodobý koncepční rozvoj MU. Celkový rozpočet PPV bude každoročně upřesňován tak, aby nepřesáhl 5% z institucionální podpory pro daný rok. V případě nepředvídatelného vývoje financování univerzity má rektor MU po dohodě s děkany jednotlivých fakult právo 5% limit snížit či PPV zrušit.

Držiteli MUNI Award nabízíme

  • pracovní smlouvu na 3 roky, v případě úspěšného hodnocení po 3 letech může být smlouva prodloužena na 5 let a poté na dobu neurčitou
  • 5 000 000 Kč na rok po dobu 5 let
  • habilitaci nebo profesuru na MU
  • kancelářské a laboratorní zázemí pro výzkumný tým
  • welcome service a administrativní podporu

Harmonogram soutěže

Přesný harmonogram na daný rok bude vždy zveřejněn v aktualitách k programu.

Vyhlášení výzvy: 1x ročně rozhodnutím rektora MU


Kontaktní osoba


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.