K vývoji moravskoslezského cukrovarnictví v poslední čtvrtině 19. století

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

ČAPKA František

Rok publikování 2014
Druh Kapitola v knize
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Výzkumná studie přibližuje problematiku z hlediska vývoje potravinářského průmyslu a později celého zemědělsko-průmyslového komplexu, kdy zaujímalo klíčové postavení na Moravě a ve Slezsku cukrovarnictví, které se stávalo od druhé poloviny 19. století spolu s textilním a sklářským průmyslem nejvýznamnějším vývozním odvětvím. Současně představovalo ekonomickou základnu pro nastupující drobnou českou průmyslově zemědělskou podnikatelskou vrstvu.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.