Moc a zájmy v mezinárodním systému. Procesy, aktéři a problémy v mezinárodních vztazích

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

PŠEJA Pavel FUČÍK Jakub SUCHÝ Petr HODULÁK Vladan KRPEC Oldřich OCELÍK Petr KŘÍŽ Zdeněk OSIČKA Jan TURCSÁNYI Richard VESPALCOVÁ Vendula

Rok publikování 2015
Druh Odborná kniha
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Popis Kniha autorů z Katedry mezinárodních vztahů a evropských studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity je v českém prostředí unikátní publikací, která vůbec poprvé nabízí souborný vhled do hlavních oblastí oboru Mezinárodní vztahy. V devíti kapitolách čtenářům předkládá komplexní rozbor hlavních konceptů, aktérů a témat, jež jsou určující pro reálné dění ve světě i pro odborné studium současného mezinárodního systému. Autoři se zejména snažili podchytit mocenskou podstatu mezinárodních vztahů a na analýze jejich klíčových aspektů ukázat, jak fungují politické a ekonomické procesy v mezinárodním prostředí. Kniha má ambice být zásadní pomůckou jak pro všechny odborníky i studenty, kteří se mezinárodními vztahy zabývají, tak i pro širší veřejnost se zájmem o mezinárodní dění.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.