Rozhovory s pěti metodiky prevence na vybraných pražských středních školách

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KACHLÍK Petr

Rok publikování 2016
Druh Článek ve sborníku
Konference 70 ve zdraví. Soubor příspěvků z mezinárodní konference konané dne 8.–9. září 2016
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
www https://munispace.muni.cz/index.php/munispace/catalog/book/865
Doi http://dx.doi.org/10.5817/CZ.MUNI.P210-8477-2016
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova habit-forming substance; addiction; methodist of prevention; primary prevention; minimal preventive program; school; student; interview; research
Popis Pomocí strukturovaného rozhovoru o 8 základních položkách bylo osloveno 5 metodiků prevence na záměrně vybraných středních školách v teritoriu hlavního města Prahy. Bylo hodnoceno jejich vzdělání, pracovní vytížení, financování, typy a formy preventivních aktivit ve školách, možnosti spolupráce s dalšími organizacemi, dostupnost prevence pro žáky. Dotazovaní informanti mají kromě preventivního působení i další výukové povinnosti, funkce metodika prevence není vždy honorována a zahrnuta do pedagogického úvazku. Preventivní aktivity jsou nejčastěji realizovány formou přednášek v průběhu běžné výuky, financovány školou a pro žáky bezplatné. Všichni informanti absolvovali specializační kurzy a dále se vzdělávají.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.