Mullitická ostřiva – vstupní suroviny, výroba a jejich vlastnosti

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KOVÁŘ Pavel LANG Karel TVRDÍK Lukáš KERŠNEROVÁ Lucie VŠIANSKÝ Dalibor NEVŘIVOVÁ Lenka

Rok publikování 2018
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis Výstupem tohoto výzkumu je získání podkladů pro modernizaci šachtových pecí, ve kterých jsou současně vyráběná šamotová ostřiva kvalit A111 a B253. Příspěvek se zabývá výběrem surovin pro výrobu mullitických ostřiv, laboratorním ověřením jejích vlastností, návrhem receptur pro výrobu a sledováním vlastností mullitických ostřiv.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.