Searching for scholarly identity in academic writing for graduate students in visual arts and design

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Hledání vědecké identity v akademickém psaní pro doktorské studenty ze specializací výtvarného umění a designu
Autoři

ATCHESON Hana

Rok publikování 2022
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Tento příspěvek představuje výsledky dotazníkového šetření a rozhovorů se zaměřením na cílové jazykové vzdělávací potřeby v akademickém psaní v anglickém jazyce. Zvláštní pozornost je věnována porozumění charakterizace písemného stylu, rysům specifickým pro žánr ve specifických akademických disciplínách, které by si měli osvojit studenti doktorských studijních programů audio-vizuálních umění, průmyslového designu a fotografie. Získaná data z dotazníku a rozhovorů odkazují na jistou míru neshody v oblasti objektivních a subjektivních jazykových potřeb v akademickém a odborném psaní cílové skupiny studentů, konkrétně co studenti očekávají během studia, co sami považují do budoucna za relevantní a co je od nich očekáváno v budoucnosti. V závěru příspěvku je nabídnuta možnost, jak tato zjištění využít v rámci rozvoje dovedností akademického psaní ve výuce anglického jazyka pro akademické účely.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.