LAS ESCRITORAS CHECAS DE LA LITERATURA INFANTIL Y JUVENIL DESPUÉS DEL AÑO 2000 Y SUS HEROÍNAS EN EL CAMINO DE LA MADURACIÓN PSICOLÓGICA

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky ČESKÉ SPISOVATELKY PRO DĚTI A MLÁDEŽ PO ROCE 2000 A JEJICH HRDINKY NA CESTĚ PSYCHICKÉHO ZRÁNÍ
Autoři

LÍPOVÁ Magdaléna

Rok publikování 2023
Druh Další prezentace na konferencích
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Příspěvek se zabývá vybranými prózami současných českých spisovatelek pro děti a mládež, které po roce 2000 získaly významnou českou literární cenu za tvorbu pro děti a mládež. Metodou literárněvědné interpretační analýzy zjišťuje a charakterizuje tematiku knižních příběhů a soustředí se na postavy dívčích hrdinek v různých věkových obdobích. Zkoumá, jaké jsou jejich typické zájmy, problémy, jaké vývojové úkoly je potkávají a jakým způsobem budují mezilidské vztahy, hledají a nacházejí své místo ve světě. Příspěvek je součástí rozsáhlejšího disertačního výzkumu, jehož dílčí výsledky jsou aplikovány ve vyučování studentů pedagogických a umělecko-pedagogických oborů středních a vysokých škol. Konkrétně ve výuce psychologie a pedagogické praxe oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika na Střední odborné škole pedagogické Brno a také ve výuce psychologie a literatury pro děti a mládež Ateliéru divadlo a výchova Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.