Food safety and health concerns of synthetic food colors: an update
Název česky | Bezpečnost potravin a zdravotní rizika syntetických potravinářských barviv: aktualizace |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2024 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | TOXICS |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | https://www.mdpi.com/2305-6304/12/7/466 |
Doi | http://dx.doi.org/10.3390/toxics12070466 |
Klíčová slova | toxicity; food dye; color; safety; ADI |
Popis | This narrative review aims at reviewing the toxicological data that has become available since 2014. The reviewed colors are Quinoline Yellow, Sunset Yellow, Azorubine, Amaranth, Ponceau 4R, Erythrosine, Allura Red, Patent Blue, Indigo Carmine, Brilliant Blue FCF, Green S, Brilliant Black, Brown HT and Lithol Rubine BK. |
Související projekty: |