Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

DOBIÁŠOVÁ Zuzana PAZOUREK Jiří HAVEL Josef

Rok publikování 2002
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Electrophoresis
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova Capillary zone electrophoresis; Wine; Solid phase extraction; Resveratrol; Sorbic acid
Popis A method for separation and determination of sorbic acid, a food and beverage preservative, and trans-resveratrol, a biomedically active substance, in wine by capillary zone electrophoresis is described. Solid phase extraction step on C18-column prior to the electrophoretic separation providing lower detection limits was used for trans-resveratrol determination. For determination of sorbic acid direct analysis of wine (without a preconcentration step) was used. The method is rapid and sensitive and was applied to the analysis of wines from Alsace, France.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.