Different Mathematical Approaches for Environmental Model of Population Growth

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

PEŠL Jan HŘEBÍČEK Jiří

Rok publikování 2003
Druh Článek ve sborníku
Konference Inernational Symosium on Environmental Software Systems, Volume 5: Environmental Knowledge and Information Systems
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta informatiky

Citace
Obor Informatika
Klíčová slova mathematical modelling; population growth models
Popis Dnešní technologické inovace, zejména informačních a komunikačních technologií (ICT) nabízí nové možnosti a příležitosti pro environmentální modelování. Nové ICT umožňují integrovat symbolické, numerické, grafické a programovací systémy používané vědci, výzkumnými pracovníky, inženýry, přednášejícími studenti environmentálního inženýrství a přírodních věd po celém světě. Tento článek přináší přehled několika nových vědeckých aktuálních trendů ve vědeckých výpočtech a prezentuje některé nové techniky řešení (symbolické výpočetní systémy jako je Maple, Internet zdroje řešících nástrojů, dolování dat, atd.). Konkrétně představuje některé modely růstu oblasti životního prostředí a jejich řešení pomocí počítačové algebry. Tato řešení mohou předvídat budoucí vývoj tohoto globálního problému (i když většina zemí v Evropě má nyní opačný problém s populačním útlumem) a pomůže s efektivnější nakládání s přírodními zdroji a poskytne nové údaje pro životního prostředí týkající se použití aplikace jako optimalizace pro přírodní výrobky.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.