Isolation of PCR-ready DNA from dairy products.

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Izolace DNA z mléčných výrobků v kvalitě pro PCR .
Autoři

RITTICH Bohuslav ŠPANOVÁ Alena PETROVÁ Kateřina HORÁK Daniel

Rok publikování 2004
Druh Článek ve sborníku
Konference New perspectives of probiotics
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Mikrobiologie, virologie
Klíčová slova PCR; magnetic particles; dairy products; Bifidobacterium; Lactobacillus
Popis Magnetické neporézní P(HEMA-co-EDMA), P(HEMA-co-GMA)a PGMA mikročástice,pokryté karboxylovými skupinami, byly použity pro izolaci DNA z mléčných výrobků. Při optimalizaci adsorbce DNA byly použity různé koncentrace PEG a chloridu sodného. Vyvinutý postup byl použit při identifikaciprobiotických kmenú bakterií rodu Bifidobacterium a Lactobacillus v mléčných výrobcích.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.