Ribotyping of Lactobacillus helveticus from the Koumiss

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Ribotypizace druhu Lactobacillus helveticus z kumysu
Autoři

SEDLÁČEK Ivo YANSANJAV Altanzaya NOVÁKOVÁ Dana ŠVEC Pavel

Rok publikování 2005
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis Bakteriew mléčného kvašení jsou velmi důležitou složkou řady mléčných výrobků. Lactobacillus helveticus, homoferemntativní bakterie mléčného kvašení u různých sýrů, byl zjištěn jako převažující bakteriální mikroflóra v kumysu. Jeho klasifikace byla založena na fenotypu a ribotypizaci a dle našeho zjištění analyzované izoláty z kumysureprezentují nový ekovar L. helveticus.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.