Amplifikace voltamerických signálů pomocí eliminační metody

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

TRNKOVÁ Libuše

Rok publikování 2006
Druh Článek ve sborníku
Konference 2. letni škola elektrochemické a coulochemické detekce ve spojeni s kapalinovou chromatografií
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Elektrochemie
Klíčová slova Electrochemistry; Hetero homo-oligonucleotides; nucleic acids bases; Mercury electrode; PIGE; Elimination voltammetry with linear scan;
Popis Citlivost voltametrie je velmi často limitována přítomností kapacitního proudu a potenciálovým rozsahem, omezeným na pracovní elektrodě procesem anodického rozpouštění kovu (např. rtuti, stříbra) nebo anodickou oxidací aniontů na straně jedné a procesem vybíjení základního elektrolytu a rozpouštědla na straně druhé. Potlačení kapacitní složky proudu umožňuje i eliminační voltametrie s lineárním polarizačním napětím (Elimination Voltammetry with Linear Scan - EVLS). Metoda, teoreticky navržená profesorem Dračkou byla experimentálně ověřena a rozvíjena. Hlavní myšlenka metody spočívá v tom, že výsledný proud je při záznamu elektrodového procesu složen z proudů parciálních (dílčích), které se za použití teoretického aparátu těchto metod dají eliminovat. Eliminací vybraného nebo vybraných proudů je možné z voltametrických křivek získat další zajímavé a užitečné informace o elektrodovém procesu.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.