The effect of polyphenolic extract from grape byproducts on selected biochemical characteristics in rats

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Lékařskou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Vliv polyfenolického extraktu z vinné matoliny na vybrané biochemické parametry u potkanů
Autoři

ZENDULKA Ondřej ZAHRADNÍKOVÁ Lucia JUŘICA Jan

Rok publikování 2006
Druh Článek ve sborníku
Konference Vitamins 2006, Health Ingredients Metabolism Analysis, The abstract book
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Farmakologie a lékárnická chemie
Klíčová slova polyphenols; hypercholesterolemia; grape byproducts
Popis Polyfenolické sloučeniny jsou známy pro jejich antioxidační vlastnosti. V naší práci jsme se zaměřili na hypolipidemický vliv kyseliny gallové a polyfenolických extraktů z vinné matoliny (Vitis vinifera L.)na modelu hypercholesterolemie u potkanů.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.