Hydrometeorologické informace v krizovém managementu České republiky

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KOLÁŘ Miroslav KUČEROVÁ Jitka

Rok publikování 2007
Druh Článek ve sborníku
Konference Česká geografie v evropském prostoru - sborník referátů z XXI. sjezdu České geografické společnosti
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova crisis situation; crisis management; hydrometeorological information and features; integrated warning service system
Popis V příspěvku se autoři pokusili prezentovat současný stav v krizovém řízení a činnosti krizového managementu týkající se hydrometeorologické problematiky. Z uvedeného vyplývá, že tato problematika je nanejvýš aktuální díky obrovským ekonomickým dopadům zvláště na pozadí významných povodňových situací na území ČR v posledních letech. Na základě těchto, často i negativních, zkušeností byla přijata celá řada opatření, která směřují k odstranění slabých míst v celém systému krizového řízení a např. vznik Systému integrované výstražné služby (SIVS) je toho dokladem. Proto také problematika činnosti krizového managementu je řešena ve výzkumném záměru Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR MSM0021622418 s názvem Dynamická geovizualizace v krizovém managementu. Součástí jeho řešení je i výše uvedený příspěvek.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.