Psi-k/COST Workshop on Multiscale Modeling of Extended Defects and Phase Transformations at Material Interfaces

Logo poskytovatele
Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Pracovní setkání Psi-k/COST o mnohoúrovňovém modelování rozlehlých defektů a fázových transformacích na rozhraních v materiálech
Autoři

KIEJNA Adam ŠOB Mojmír

Rok publikování 2006
Druh Uspořádání workshopu
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis Prof. M. Šob z Masarykovy university byl spolupořadatelem mezinárodního pracovního setkání Psi-k/COST Workshop on Multiscale Modeling of Extended Defects and Phase Transformations at Material Interfaces, který se konal ve dnech 24.-26.9. 2006 ve Wroclawi. Hlavním pořadatelem byl prof. Adam Kiejna z vratislavské university. Finanční prostředky byly získány od COST (European COoperation in Science and Technology) Action P19: Multiscale Modeling of Materials, jejímž je prof. Šob místopředsedou (6000 EUR), a od European Science Foundation within the Psi-k Programme „Towards Atomistic Materials Design“ (6800 EUR). Vratislavská universita poskytla prostory, ve kterých se pracovní setkání konalo. Cílem pracovního setkání bylo poskytnout přehled současné problematiky mnohoúrovňového modelování evropským doktorandům a mladým vědeckým pracovníkům. Pořadatelům se podařilo zajistit cca 20 předních světových odborníků v oblasti počítačového modelování, kteří přednesli čtyřicetiminutové referáty o nejnovějších výsledcích v jejich oboru. Součástí pracovního setkání byly rovněž obvyklé konferenční příspěvky (contributed papers) a postery, kde doktorandi a mladí věděčtí pracovnící presentovali svoje výsledky. Celkem se tohoto pracovního setkání zúčastnilo asi 40 doktorandů a mladých vědců z celé Evropy. Z pracovní skupiny prof. Šoba se zúčastnili dva mladí vědečtí pracovníci (dr. Jana Houserová, dr. Dominik Legut) a dva doktorandi z našeho doktorského projektu (ing. Miroslav Čák, ing. Martin Zelený).
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.