Využití E-learningu při profesním vzdělávání osob s těžkým zdravotním postižením v Německu (Neckargemünd, Baden-Württemberg)

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

GAJZLEROVÁ Lenka HRICOVÁ Lenka

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Vítková, M., Havel, J. (eds.) Inkluzivní vzdělávání v primární škole. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova BBW (Berufsbildungswerk); virtual education; e-learning; vocational integration of persons with severe health impairment; participant and graduate of virtual education; tele-coach; tele-working; Neckargemünd
Popis Předkládaný článek je věnován problematice virtuálního vzdělávání osob s těžkými zdravotním postižením při zařízení pro přípravu na povolání mládeže s tělesným postižením - BBW (Berufsbildungswerk) Neckargemünd. Projekt virtuálního vzdělávání je zde takřka ojedinělý a využívají ho mladí lidé s těžkými tělesnými postiženími ze všech spolkových zemí Německa. Úspěšnost vzdělávacího projektu v oblasti profesního uplatnění je u absolventů virtuálního vzdělávání velmi vysoká. Článek popisuje počátky projektu, jeho technické zabezpečení i realizaci včetně příkladů z praxe, a také se věnuje dalšímu směřování projektu v budoucnosti. Článek tématicky navazuje na výzkum realizovaný v rámci specifického výzkumu. Plné znění článku v elektronické podobě (CD)
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.