A European perspective on Digital Earth

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Evropské perspektivy rozvoje Digitální země
Autoři

ANNONI A. CRAGLIA M. EHLERS M. GEORGIADOU Y. GIACOMELLI A. KONEČNÝ Milan OSTLAENDER N. REMETEY-FULOPP G. RHIND D. SMITS P. SCHADE S.

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj International Journal of Digital Earth
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Doi http://dx.doi.org/10.1080/17538947.2011.582888
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova Digital Earth; Europe; Observation Web; volunteered geographic information
Popis Cílem článku je přispět k definici Evropské perspektivy rozvoje Digitální země (DE), identifikovat některé aktivity, které zvýší povědomí o DE v evropském kontextu a posílit evropský příspěvek k aktivitám ISDE. Článek identifikuje příležitosti a synergie se současnými politikami v Evropě (Europe 2020, Innovation Union and Digital Agenda) a vyzdvihuje několik klíčových oblastí, jež napomohou rozvoji evropských perspektiv DE: (1) integrování vědeckého výzkumu do DE; (2) využívání observačního Web s orientací na potřeby lidí a jejich vnímání; (3) řízení, včetně vytvoření silnějších vazeb na evropskou realitu v podpoře směrů a iniciativ. Článek též bude příspěvkem k rozvoji této nové vize DE a bude reprezentován na Mezinárodní DE konferenci v Perth, Austrálie, v srpnu 2011.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.