Cultivar Variability of Patatin Biochemical Characteristics: Table versus Processing Potatoes (Solanum tuberosum L.)

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Středoevropský technologický institut. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Variabilita odrůd a biochemické charakteristiky patatinů: stolní vs. průmyslové brambory
Autoři

BÁRTA Jan BÁRTOVÁ Veronika ZDRÁHAL Zbyněk ŠEDO Ondrej

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Agricultural and Food Chemistry
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Citace
www http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3003448
Doi http://dx.doi.org/10.1021/jf3003448
Obor Šlechtění rostlin
Klíčová slova table and processing potatoes; Solanum tuberosum; cultivar variability; patatin; isoforms; glycosylation; lipid acyl hydrolase activity
Přiložené soubory
Popis Biochemické charakteristiky patatinů (proteinů z brambor) byly získány po izolaci iontově párovou chromatografií extraktů z hlíz 20 druhů brambor. Izoláty byly srovnávány s ohledem na využití brambor pomocí MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie a dvoudimenzionální gelové elektroforézy. Dále byla zkoumána aktivita enzymu lipid acyl. hydrolázy.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.