Informace o projektu
Jíst a být

Kód projektu
MUNI/CORE/0624/2023
Období řešení
7/2023 - 6/2024
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Filozofická fakulta

Záměrem projektu je představit prostřednictvím uceleného přednáškového kurzu historii a současnost filozofických reflexí jídla a pojídání. Projekt studentům v reprezentativním průřezu přiblíží filozofické reflexe různých dimenzí a podob lidského jednání a chování, která jsou v průběhu dějin člověka nedílně spjata se snahami zajistit výživu. Tyto reflexe mají v dějinách filozofie podobu teorií jídla a výživy, dietetiky, různých variací gastrosofie či etických teorií, které se týkají forem a druhů výživy. Cílem projektu je seznámit studenty s co možná nejpestřejšími variacemi, které jsou k tématu "jídlo a pojídání" k dispozici v dějinách filozofie a současné etice jídla pojídání (tzv. gastrosofii).

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.