Konference WEDHIA 2021

16-17. prosince se koná mezinárodní workshop WEDHIA, který je tematicky zaměřen na protnutí humanitních věd a digitálních technologií. 

9. 11. 2021

Mezinárodní konference WEDHIA je součástí 4letého projektu, který se zabývá myšlenkou protnutí vědy a humanitních oborů. Projekt podporuje nové návrhy kurzů, které integrují digitální technologie do humanitních oborů. Konference WEDHIA je organizována jako platforma, která spojuje mezinárodní komunity vědců, pragmatiků a politiků se zájmem o tuto integraci.
Téma letošního ročníku je „Spojení humanitních věd a digitální transformace: Retrospektiva a vyhlídky“. Konference se mimo jiné bude dotýkat toho, jak lze konvenčně uznávanou pedagogiku humanitních a společenských věd přetvořit, renovovat, pozvednout nebo transformovat v době plné digitálních příslibů a digitálních nebezpečí.

Konference se koná 16-17. prosince 2021.

Více informací

Příspěvky konference se budou týkat konkrétně těchto témat:

The Fusion of Humanities and Digital Transformation: Concreate Demonstrations
Tato tematická část bude zkoumat transformaci staromódních kurzů na moderní nejen pomocí nových metod, ale také zkoumáním nebo zkušenostmi s alternativními ontologiemi.

Forging the Co-Teaching Culture
Budou diskutovány zkušenosti získané z procesu společného vyučování, počínaje organizací týmu až po otázku dělby práce při plánování kurzů a navrhování osnov. Bude probírána rovnováha mezi používáním technologií a učením, dynamika týmové práce ve výuce a spolupráce mezi instruktory z různých oborů, od vědy (inženýrství) po humanitní vědy, v étosu „dvou kultur“.

Digital Promises and Perils: Data and Tools
Tato část bude pohlížet na pedagogické prostředí z hlediska velkých dat a digitálních nástrojů. Tyto nástroje zahrnují: programovací jazyk, statistický software, umělá inteligence, strojové učení a zpracování přirozeného jazyka, extrakce textových informací, zpracování prostorových informací, hry, vizualizace, roboti, chatboti, aplikace, VR, AR a business analytics.

Studentská setkání
Stejně jako u předchozích ročníků, i letos se bude pořádat studentské setkání. Toto setkání je však pouze na pozvání.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.