Den digitálních humanitních věd a pozvánka na online diskuzi

28. 4. 2020

Bez popisku

Tato středa (29. 4.) je Dnem digitálních humanitních věd. Rádi bychom vás při této příležitosti pozvali na online diskuzi o sylabu chystaného celofakultního kurzu k základům digital humanities. Uskuteční se v úterý 5. května v podvečer v aplikaci Microsoft Teams. Přečtěte si více informací a dejte vědět, zda se připojíte: https://muni.cz/go/56c7c2

Co je Den digitálních humanitních věd?

Pravidelná akce na podporu rozšíření povědomí o digitálních humanitních vědách, která se koná od roku 2009 a má podporu především v anglicky mluvících zemích. Oproti minulým ročníkům bude letos probíhat pouze v online prostředí. Principem bude sdílení příspěvků přes Twitter, ve kterých se odborníci z oblasti mohou podělit o zkušenosti a zároveň se u ostatních inspirovat.

Pokud taktéž patříte mezi výzkumníky z oblasti humanitních věd a digitální technologie jsou nedílnou součástí vašeho výzkumu, budeme rádi, když se zapojíte. Rozšíříte tak povědomí o tom, jaké metody při výzkumu používáme na FF. Můžete se podělit o své zkušenosti, postupy nebo popsat, s jakými nástroji pracujete. Za zmínku stojí i to, jak jste v současné době pracovali na výzkumu v online režimu a jestli jste kvůli tomu narazili na nějaké překážky. Stačí když krátce popíšete svůj výzkum a přidáte k příspěvku hashtag #dayofdh2020.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.