Družby

26. 11. 2019

Družby

Program vztahů s tradičními partnerskými univerzitami - výměnné pobyty akademických pracovníků v rámci bilaterálních dohod MU v roce 2020  (tzv. družby)

Aktivita je určena pro akademické pracovníky Masarykovy univerzity.

Dohodnuté počty výměnných dnů (MU):
  • Univerzita Komenského Bratislava, Slovensko: kvóta celkem 65 dnů 
  • Univerzita Greifswald, Německo: kvóta celkem 30 dnů
  • Univerzita Pécs, Maďarsko: kvóta celkem 25 dnů
  • Univerzita Adama Mickiewicze v Poznani, Polsko: kvóta celkem 30 dnů
  • Univerzita Regensburg, Německo: kvóta celkem 40 dnů
  • Univerzita Wroclaw, Polsko: kvóta celkem 75 dnů

Zájemce by si měl vyjednal přijetí na hostující univerzitě již před přihlášením do programu, a to zejména v případě nové spolupráce v daném oboru. Uchazeči vyplní přihlášku – tj. „pracovní program“ na příslušném formuláři, a to v českém jazyce pro UK Bratislava, v angličtině nebo němčině pro ostatní univerzity. Musejí být vyplněny na počítači a obsahovat jméno, pracoviště a kontakt na jednoho či více akademických pracovníků zahraniční univerzity, které vyučující plánuje navštívit. Délka pobytu  ideálně 5 dní, možné jsou i kratší pobyty. Dny na cestu se na rozdíl od programu Erasmus nepřičítají.

Finanční podpora

CZS nerefunduje jízdní výdaje družebních cest, tyto náklady nese vysílající fakulta/katedra.

CZS refunduje stravné pro vyjíždějící do Pécse. Ostatní univerzity stravné poskytují, ovšem v Německu nemusí vystačit (zbytek nese fakulta). Partnerské univerzity kromě Řezna zajišťují ubytování. Univerzity hradí ubytování na hostitelských pokojích svých kolejí, německé univerzity však na úhradu poskytují finanční příspěvek. S vysláním zaměstnance by měl předem souhlasit nadřízený s vědomím finančních nároků cesty.

Přihláška

Přihlášku naleznete na webu CZS.

Přihlášky odevzdávejte vytištěné a podepsané na Zahraničním odd. FF, kontaktní osobou je Mgr. Zuzana Ragulová (zuzana.ragulova@phil.muni.cz, kl. 6838).

Deadline pro přihlášení

6. 1. 2020 do 12.00 hod

Program měsíčních výzkumných pobytů na Univerzitě ve Vídni

Aktivita je určena pro zaměstnance MU.

Universität Wien nabízí čtyři měsíční výzkumné pobyty určené pro studenty nebo absolventy doktorského studijního programu na MU (do 7 let od ukončení). Pobyt je možné realizovat v období 1. 3. – 1. 11. 2020. Výše příspěvku od hostitelské univerzity činí 1000 EUR. Vysílající fakulta si se zájemcem dohodne podmínky vyslání, CZS na tyto pobyty nepřispívá. Informace a přihlášku najdete v příloze.

Přihláška

Přihlášky odevzdávejte vytištěné a podepsané na Zahraničním odd. FF, kontaktní osobou je Mgr. Zuzana Ragulová (zuzana.ragulova@phil.muni.cz, kl. 6838).

Deadline pro přihlášení

6. 1. 2020 do 12.00 hod

Další informace

Další informace o programu najdete na webu CZS.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.