Nabídka stáží v Českých centrech v zahraničí na rok 2019

Česká centra nabízejí studentům vysokých škol odborné stáže jak v ústředí, tak v zahraničí. V roce 2017 vykonalo v Českých centrech stáž 145 studentů, kteří získali přímou zkušenost s vývojem a řízením kulturních a vzdělávacích projektů a možnost ověřit si v praxi teoretické znalosti získané ve škole. V zahraničí Česká centra přijala především studenty vysokých škol a univerzit zapojených do Erasmus - pracovní stáže, který umožňuje získat grant, z něhož si studenti hradí nejnutnější náklady na pobyt a stravu.

11. 10. 2018

Česká centra vyhlašují výběrová řízení na stáž do následujících teritorií:

České centrum Berlín

České centrum Bratislava

České centrum Brusel

České centrum Budapešť

České centrum Bukurešť

České centrum Londýn

České centrum Madrid

České centrum Milán

České centrum Moskva

České centrum Mnichov

České centrum New York

České centrum Paříž

České centrum Rotterdam

České centrum Řím

České centrum Sofie

České centrum Stockholm

České centrum Tokio

České centrum Varšava

České centrum Vídeň

Praktické stáže zaměřené na výuku češtiny jako cizího jazyka:

Vybraná česká centra v zahraničí vyhlašují výběrové řízení pro praktické stáže zaměřené na výuku češtiny jako cizího jazyka na daná období do konce roku 2018 a na rok 2019.

České centrum Kyjev

České centrum Moskva

Kdo se může přihlásit? 

Stáže na ÚČC nebo na ČC v zahraničí se mohou zúčastnit posluchači českých nebo zahraničních vysokých škol, případně i individuální zájemci, je-li tato stáž v zájmu ČC.

Jak se přihlásit? 

Stáže na ústředí ČC:
Uchazeč o stáž podá tzv. dotazník k žádosti o umožnění stáže na Českých centrech spolu s motivačním dopisem na personální a mzdové oddělení emailem na staze@czech.cz.

Stáže na ČC v zahraničí:
Uchazeč o stáž zašle tzv. dotazník k žádosti o umožnění stáže na Českých centrech spolu s motivačním dopisem a životopisem na email stazeccz@czech.cz nebo přímo na email uvedený v konkrétní nabídce Českého centra v zahraničí.

Podmínky účasti

Stáží se nezakládá pracovněprávní vztah a nevzniká při ní nárok na plat ani na sociální a zdravotní pojištění. Náklady spojené se stáží (doprava, pobyt, strava apod.) hradí vysílající instituce nebo stážista sám. Česká centra umožňují studentům neplacené stáže v minimální délce 3 měsíců v rozsahu 20 hodin týdně na ústředí ČC a v délce 3 - 12 měsíců v rozsahu 40 hodin týdně pro stáže v zahraničí. Délka stáže může být upravena individuálně s ohledem na účel stáže.

Zájemcům o stáž doporučujeme vše před podáním žádosti konzultovat s Českým centrem v zahraničí nebo úsekem ústředí ČC, o který máte zájem. Při zájmu o stáž na Českém centru v zahraničí kontaktujte oddělení na své vysoké škole, které zajišťuje pracovní stáže v zahraničí prostřednictvím programu Erasmus, kde může studentka/student požádat o finanční příspěvek na dobu realizace zahraniční pracovní stáže. Nebo se informujte, zda Vaše vysoká škola poskytuje finanční podporu stáže v zahraničí jiným způsobem.

Na stáž není právní nárok.

Podrobné informace o podmínkách stáží jsou k dispozici zde.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.