Stáže na Velvyslanectví ČR ve Vídni v roce 2019

Stáže v délce 2-6 měsíců se zaměřují na politickou, obchodně-ekonomickou nebo konzulární agendu.

8. 8. 2018

V závislosti na volné kapacitě a vzájemné dohodě lze stáž zahájit kdykoli v průběhu roku. Vzhledem k pevně dané kapacitě však doporučujeme, aby uchazeči svůj zájem indikovali co nejdříve.

Kdo se může přihlásit?

Studijní stáž lze uskutečnit pouze tehdy, je-li žadatel studentem na VŠ v bakalářském, magisterském nebo na magisterské studium navazujícím doktorském studijním programu, absolventem bakalářského nebo magisterského studia nejpozději do jednoho roku po jeho ukončení (dokládá se potvrzením o studiu nebo dokladem o úspěšném absolvování studia; stáž se neumožňuje při distanční formě studia), je-li bezúhonným a doloží-li další nezbytné dokumenty.

Přihláška

Vlastní přihlášku včetně povinných příloh je pak nutno podat nejméně 2 měsíce před plánovaným nástupem stáže.

Seznam příloh a příslušné formuláře lze stáhnout zde.

Podmínky

Stáže je neplacená. Po jejím zdárném ukončení obdrží absolvent osvědčení a doporučující dopis, obvykle v anglickém jazyce. Stáž nezakládá nárok na budoucí zaměstnání v řadách ministerstva zahraničí; stážistům, kteří v budoucnu plánují o zaměstnání v této instituci usilovat, nicméně rádi poskytneme informace o výhodách a nárocích této práce, jakož i rady, jak svoji ambici naplnit.

Kontaktní osoba

Katarína Hynková
1. tajemnice Velvyslanectví ČR v Rakousku
katarina_hynkova@mzv.cz, tel: +43 676849646402


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.