Výběrové řízení na obsazení pozice lektora/lektorky českého jazyka a literatury v Číně pro akademický rok 2018/2019

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) ve spolupráci s Domem zahraniční spolupráce (DZS) vyhlašuje výběrové řízení na místo lektora/lektorky českého jazyka a literatury, který/která bude od akademického roku 2018/2019 působit na lektorátu českého jazyka a literatury na univerzitě Beijing Foreign Studies University, Peking, Čína.

29. 3. 2018

Požadavky

  • ukončené vysokoškolské vzdělání (magisterský nebo doktorský studijní program) v oboru český jazyk a literatura
  • znalost jazyka daného státu, popřípadě anglického jazyka

Výhodou

  • zkušenost s výukou českého jazyka pro cizince
  • pedagogická praxe na vysoké škole, spolupráce s Letní školou slovanských studií apod.

Požadované dokumenty

  • motivační dopis v českém jazyce
  • strukturovaný životopis (v českém jazyce)
  • kopii VŠ diplomu
  • doklady o relevantní pedagogické praxi, uváděných zkušenostech apod.
  • kopii dokladu o vykonané zkoušce z cizího jazyka (není-li součástí státní zkoušky na VŠ)
  • vyplněný dotazník pro uchazeče

Žádné ze zaslaných dokumentů nebudou uchazečům/uchazečkám vráceny.

Termín pro podávání přihlášek: 11. 5. 2018

 

Způsob odeslání přihlášky

Požadované dokumenty je třeba zaslat nejpozději do 11. 5. 2018 včetně (rozhoduje otisk poštovního razítka) nejlépe doporučenou poštou na adresu:

Mgr. Jitka Plecitá, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, odbor mezinárodních vztahů a EU, Karmelitská 529/5, 118 12 Praha 1, a současně také e-mailem na adresu: jitka.plecita@msmt.cz

Víc informací

www.dzs.cz

 

Zaměstnavatelem lektora/lektorky je DZS. Zasláním a předáním uvedených dokumentů dává uchazeč/uchazečka souhlas ke zpracování svých osobních údajů pro účely výběrového řízení na výše uvedenou pozici Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Domu zahraniční spolupráce, Ministerstvu zahraničních věcí České republiky a Komisi pro lektoráty v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s přímo použitelnými právními předpisy Evropské unie. Uchazeč/uchazečka souhlasí s uchováním výše zmíněných osobních údajů v analogové i digitální formě pro potřeby Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Domu zahraniční spolupráce po dobu nezbytně nutnou (maximálně po dobu 5 let) a současně tím potvrzuje, že osobní údaje uvedené v zaslaném životopise jsou pravdivé a přesné. Souhlas je udělen dobrovolně a může být kdykoli odvolán.

MŠMT a DZS nenesou odpovědnost za případné odvolání zájmu zahraniční strany o vyslání lektora českého jazyka a literatury, a to v průběhu tohoto výběrového řízení i v období následujícím.

 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.