Speciální a inkluzivní vzdělávání - přehledové studie

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

VRUBEL Martin FIALA Martin FIALOVÁ Michaela MARTINEC Jiří PAŠTRNÁKOVÁ Nikola STEJSKALOVÁ Michaela ŠIMČÍKOVÁ Kateřina VIKTORIN Jan VÍTKOVÁ Marie

Rok publikování 2017
Druh Odborná kniha
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Odborná publikace Speciální a inkluzivní vzdělávání – přehledové studie je tematicky rozdělena na oblast věnující se prevenci problémového chování, oblast sociálního znevýhodnění a oblast zabývající se poruchami učení. První tři kapitoly se věnují významu prevence problémového chování u dětí, mladých dospělých a adolescentů, čtvrtá kapitola se zabývá tematizací sociálního znevýhodnění ve speciální pedagogice, pátá kapitola se věnuje úrovni kreativity u jedinců s dyslexií a kapitola šestá nahlíží na možnosti odstraňování poruch učení pomocí testové baterie INPP. Zdrojem vědeckých prací byly databáze Web of Science, EBSCO, ERIH, odborné časopisy Speciální pedagogika a Adiktologie a diplomové a dizertační práce z oblasti speciální pedagogiky. Publikace je důležitým příspěvkem v oblasti metodologie ve speciální pedagogice, neboť dokládá šíři možného využití výzkumné metody přehledových studií pro rozvoj vědeckého i praktického rozměru speciální pedagogiky.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.