Enquete sur le sentiment argotique en tcheque et en français : La thématique de l'argot de la table

Název česky Slangový pocit v češtině a ve francouzštině : téma jídla ve slangu
Autoři

PODHORNÁ-POLICKÁ Alena FIÉVET Anne-Caroline

Rok publikování 2019
Druh Článek ve sborníku
Konference Cultures et mots de la table. Comment parle-t-on de la nourriture et de la cuisine en termes académiques, littéraires et populaires / argotiques ?
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Doi http://dx.doi.org/10.3726/b15814
Klíčová slova food; slang; questionmaire survey; polysemy
Přiložené soubory
Popis This contribution presents the results of a mini-survey by online questionnaire in two comparable language versions. Seeking the morphosemantic and pragmatic equivalences for three pairs of lexemes linked to food in French and Czech, the data were used for debating the levels of diffusion of argotisms of different types (common slang, common slang of young people, etc.) through society according to the declarations of practices and representations that the interviewees make of the chosen items.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.