CIT FF: Nové audiovizuální vybavení učeben v budovách C, D, G, J a N

28. 2. 2019

Bez popisku

Od začátku jarního semestru 2019 čeká na vyučující FF MU plně zprovozněná AV technika v rekonstruovaných učebnách budov C, D, G, J a N. K dispozici zde budou i funkce, které již možná znáte z budov A a B2, tedy možnost nahrát vlastní přednášku stisknutím jediného tlačítka na ovládacím panelu a možnost domluvit si vysílání přednášky živě na internetu.

Díky tomu můžete například:

  • poskytnout studentům na konci semestru záznamy přednášek coby další studijní materiál,
  • zaznamenat průběh konference či přednášky zajímavých pozvaných odborníků,
  • využít záznamy svých dřívějších přednášek a vyzkoušet si koncept převrácené třídy (viz flipped classroom),
  • vrátit se k záznamu vlastních hodin a zpětně reflektovat jejich průběh,
  • streamovat vybrané přednášky živě na internetu a zpřístupnit je tak i studentům, kteří se z kapacitních důvodů nemohou přednášky zúčastnit osobně,
  • streamovat zajímavé fakultní akce živě na Facebooku či YouTube a zpřístupnit je tak široké veřejnosti.

Záznamy přednášek se nepořizují automaticky, spustit je vždy musíte sami stisknutím tlačítka Record na ovládacím panelu. Opětovným stisknutím tlačítka pak záznam ukončíte. O zpracování nahrávky budete následně informování e-mailem. Sami si také můžete určit, kdo všechno bude mít k vašim nahrávkám přístup: zda pouze vy, vybraní konkrétní lidé nebo kdokoliv na internetu.

Zda konkrétní učebna tuto funkci podporuje, zjistíte buď přímo na místě (na ovládacím panelu se nachází tlačítko Record) nebo z popisu učebny v IS MU (položka "záznam"). Podrobnější informace naleznete v katalogu služeb CIT FF.

V budovách G, J a N máte nově také možnost prezentovat bezdrátově ze svého notebooku či mobilního zařízení (podporovány jsou systémy Windows, macOS, Andorid a iOS). Díky tomu nejste prostorově vázáni na učitelské PC a přípojné místo: prezentovat můžete odkudkoliv z učebny, stejně jako vaši studenti, které tak můžete snáze zapojit do výuky. Stačí na ovládacím panelu stisknout tlačítko Sharelink a dále postupovat podle návodu na katedře.

 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.