CIT FF: Automatické rozesílání aktualit uživatelům

Kolegové z ÚVT připravili systém automatického posílání aktualit uživatelům. Ve chvíli, kdy je přidána do systému Umbraco nová aktualita, přijde uživatelům e-mail, který na tuto skutečnost upozorní ve formě newsletteru.

30. 4. 2019

Bez popisku

V případě zájmu je možné ve svém webu využívat funkci automatického rozesílání aktualit. Systém funguje podobně jako běžné newslettery, avšak umožňuje rozesílat přihlášeným uživatelům e-mail vždy automaticky po přidání aktuality. Uživatel tedy nemusí tvořit newsletter pokaždé ručně.

Správce webu může nastavit, v jaké termíny se aktuality rozesílají (např. pondělí večer) a v tomto termínu systém ověří, zda jsou v systému nějaké nové aktuality. Jestliže ano, rozešle se uživatelům e-mail s odkazem na tuto aktualitu. V opačném případě se neodešle nic. 

Uživatelům se vždy pošle množství aktualit dle toho kolik jich je nových. Když přidáte jednu, zašle se uživatelům pouze jedna; pokud tři, pošlou se všechny tři. V případě zaškrtnutí více termínů odeslání se vždy pošlou aktuality pouze v nejbližším nastaveném, nikoli ve všechny vyznačené dny (tzn. Nikomu by neměla přijít žádná aktualita víckrát). 

Tato varianta newsletterů je pro vás vhodná ve chvíli, kdy nepotřebujete upoutat pozornost uživatelů vizuálem (tudíž bude stačit jednotný vizuál vždy pro všechny newslettery). Vizuál newsletteru je zde sice taktéž možné editovat, avšak z hlediska účelu tohoto systému pravidelná editace není žádoucí (automatizace by potom postrádala význam). Pokud si nejste využitím pro účely vašeho webu jistí, je možné se s námi poradit kontaktováním CIT přes požadavkový formulář.

Touto cestou nás kontaktujte také v případě zájmu o implementaci tohoto modulu do vašeho webu.

CIT nabízí v rámci svých služeb také školení k práci s tímto novým systémem aktualit.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.