Než začnete propagovat web, je důležité nechat nastavit jeho URL adresu

Občas se setkáváme se situací, kdy nás správce webu zapomene informovat, že je web již připravený ke spuštění, a rovnou zahájí jeho propagaci. Takový postup však přináší mnoho komplikací, a to především pro tvůrce webu.

26. 7. 2021

Bez popisku

V případě, že o dokončení prací na webu nedostaneme zprávu, zůstane k webu přiřazena zkušební URL adresa (obvykle webcentrum.muni.cz/nazev), která nejenže neplní reprezentativní funkci, ale také se špatně pamatuje a návštěvníky může mást. Při spuštění webu zároveň nastavujeme indexování, tedy dohledatelnost v internetových vyhledávačích. Pokud o dokončení webu nejsme informováni, nemůže být indexování spuštěno, což má za následek například situaci, kdy web konference nelze dohledat pomocí Googlu či jiného vyhledávače. 

Z těchto důvodů prosím počítejte s tím, že proces spuštění webu vyžaduje, abyste nám tuto skutečnost oznámili (pokud jsme ohledně webu již komunikovali, stačí odpovědět do stejného vlákna, v opačném případě můžete využít formulář nebo adresu weby@phil.muni.cz). V souvislosti se spuštěním webu prosím uveďte URL adresu (pokud nebyla její podoba dohodnuta dříve), pod kterou by měl být web prezentován. Následně tuto adresu nastavíme a web bude publikován. (Adresa musí odpovídat stanoveným pravidlům pro použití URL adres; jestliže vyhovovat nebude, budete na tuto skutečnost upozorněni a domluvíme se na jiné, vyhovující podobě adresy.) 

Děkujeme. 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.