Doktorští studující mají nově k dispozici moderní zázemí

Filozofická fakulta dlouhodobě usiluje o zlepšení kvality zázemí pro doktorandy. Pracovny zprovozněné na počátku podzimního semestru 2024 jim nabídnou místo pro intenzivní studium a efektivní realizaci vlastních výzkumných projektů. Jsou nejen vybaveny pokrokovými technologiemi, ale jejich celkové ladění a design umožňují studujícím pracovat v příjemném a pohodovém prostředí.

3. 10. 2024

Foto: Evgeniia Tokmakova/FF MU

Stěžejním cílem fakulty je zvýšit konkurenceschopnost a uplatnitelnost absolventů doktorského studia a pomoci jim plynule přejít na pracovní pozice ve vědeckém výzkumu. „Vybudování nového zázemí pro studenty doktorských studijních programů představuje pro filozofickou fakultu především významnou investici do budoucnosti, jelikož právě doktorandi reprezentují nastupující generaci výzkumníků, kteří přinášejí nové myšlenky a perspektivy do svých vědních oborů, a obohacují tak stávající akademické prostředí,“ shrnula proděkanka pro studium v doktorských studijních programech a kvalitu studijních programů FF MU Iva Burešová.

V pilotním provozu je doktorandovna určena primárně pro studující germanistiky a religionistiky. Přístupná je přes ISIC na základě přidělených práv v ISu. Doktorandské pracovny budou rovněž postupně budovány také v dalších fakultních budovách dle projektových možností.

Rekonstrukce prostor pro doktorandy byla podpořena celkovou částkou 3 513 220 Kč.

Načítám mapu…

Pracovnu najdete v suterénu budovy J.

Fotogalerie

Bez popisku

Financováno z projektu OPJAK MUNI4PhD, r.č. CZ.02.01.01/00/22_012/0008113.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.