HR Award – Rodiče z fakulty mohou využít školku na Komenského náměstí

Zajištění míst ve školce bylo důležitým bodem našeho Akčního plánu. Aktuálně tuto možnost využívají tři rodiče, stále je však možné podávat přihlášky.

29. 9. 2022

Bez popisku

V Akčním plánu HR Award FF MU jsme se mj. zavázali podporovat rovnováhu pracovního a rodinného života zaměstnanců a zaměstnankyň naší fakulty. Jedním z kroků k naplnění tohoto cíle bylo zajistit místa pro jejich děti ve školce. Tento závazek se podařilo ve spolupráci s kolegy a kolegyněmi z dalších fakult a součástí MU naplnit a dne 1. září otevřela Masarykova univerzita v budově na Komenského náměstí dětskou skupinu s názvem Elánek MUNI. Zařízení je určeno pro děti předškolního věku nejen zaměstnanců univerzity.

Již v únoru tohoto roku obdrželi všichni zaměstnanci a zaměstnankyně FF MU e-mailovou zprávu od vedení fakulty o plánovaném otevření dětské skupiny s odkazem na dotazník předběžného zájmu o umístění dětí. Informace byla také součástí zápisu z porady vedení. Předběžný zájem v březnovém dotazníku na naší fakultě projevili rodiče 7 dětí. Přihlašování bylo spuštěno v květnu a informovali jsme o něm článkem na webu a ve fakultním newsletteru. V září nastoupily do školky nakonec tři děti rodičů z FF MU. Věříme, že do budoucna jich využije tuto možnost ještě více. Celkem nyní školku navštěvuje dvacet šest dětí, z nichž osmnáct má rodiče zaměstnané na MU, kapacitu školky doplnily děti z veřejnosti.

Jak školka funguje?

Dětská skupina je určena pro děti ve věku od 2 let. Je umístěna v prvním patře krásné historické budovy bývalé lékařské fakulty na Komenského náměstí. Prostory nabízí šatnu, jídelnu, výdejnu stravy i velkorysou hernu pro děti a samozřejmě sociální zařízení. V bezprostřední blízkosti je rozlehlý park. Profesionální „tety“ a skvělý program slibují tu nejlepší předškolní péči pro děti.

Aktuální ceník školkovného

 

Děti do 3 let

Děti od 3 let*

Při docházce

Cena za měsíc

Cena za měsíc

1 den v týdnu

2 700 Kč

2 900 Kč

2 dny v týdnu

3 600 Kč

4 300 Kč

3 dny v týdnu

3 700 Kč

4 600 Kč

4 dny v týdnu

3 800 Kč

4 800 Kč

5 dní v týdnu

4 000 Kč

4 900 Kč

* Do 31. 8., které následuje po 3. narozeninách dítěte, tedy přechod na ceník „Děti od 3 let“ vždy pouze od 1. 9., které následuje po 3. narozeninách

Stravné

91 Kč/den, 79 Kč/půlden

Zájmové odpolední aktivity

50 Kč/hod.

Zájmové aktivity jednorázové

50 Kč/30 min.

Jednorázové hlídání – individuální

100 Kč/hod.

Pozdní vyzvednutí dítěte

200 Kč/30 min.

Provozní doba dětské skupiny je 7:30–15:30 hod. Dále je možné domluvit zájmové aktivity, které probíhají přímo v prostorách školky v čase 7:00–7:30 a 15:30–17:00 hod., kdy je o děti postaráno. Další možnosti lze domluvit individuálně.

Pokud máte zájem o umístění svého dítěte do školky, vyplňte prosím přihlášku. Lze tak učinit i v průběhu roku.

Kontakt na provozovatele

Zjistěte více o HR Award

Bez popisku

Tyto aktivity jsou podpořeny z operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání v rámci projektu „Rozvoj lidských zdrojů a dalších strategických oblastí pro podporu výzkumu na MU (HR4MUII)“, reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_054/0014703.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.