Bezpečnost barviv v potravinách a léčivech

Warning

This publication doesn't include Faculty of Arts. It includes Faculty of Medicine. Official publication website can be found on muni.cz.
Title in English Safety of colorants in food and drugs
Authors

KUČEROVÁ Jana KOTOLOVÁ Hana

Year of publication 2013
Type Article in Periodical
Magazine / Source Angis revue
MU Faculty or unit

Faculty of Medicine

Citation
Field Pharmacology and pharmaceutical chemistry
Keywords colorants; toxicity; drugs; regulatory standards
Description Barviva jsou pomocné látky, které plní v léčivých přípravcích a lécích několik funkcí. Slouží především k úpravě estetického vzhledu léku, který se částečně podílí i na farmakoterapeutickém úspěchu v rámci placebového efektu. Z psychologického hlediska barva léku může ovlivnit účinnost léčby, neboť barva zvyšuje jeho atraktivitu. Přípravky mající nevhodné zabarvení a nepěkně navržený obal mohou i přes značný léčebný potenciál vykazovat horší výsledky než stejný lék vhodně pro pacienta upravený.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.