Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2023 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Studia historica Brunensia |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | https://hdl.handle.net/11222.digilib/digilib.79228 |
Doi | http://dx.doi.org/10.5817/SHB2023-2-7 |
Klíčová slova | nutrition; physiology; dietetics; beer; philosophical anthropology; nutritional physiology; Moleschott; Feuerbach |
Popis | Text představuje souvislost mezi a) vědeckou analýzou složení potravin (včetně piva) a jejich vlivu na člověka, kterou předložil ve druhé polovině 19. stol. lékař a fyziolog Jacob Moleschott; a b) snahou učinit z těchto poznatků empirickou bázi materialistické verze filozofické antropologie, kterou předložil filozof a antropolog Ludwig Feuerbach. |
Související projekty: |