Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach

Autoři

BRÁZDA Radim

Rok publikování 2023
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Studia historica Brunensia
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
www https://hdl.handle.net/11222.digilib/digilib.79228
Doi http://dx.doi.org/10.5817/SHB2023-2-7
Klíčová slova nutrition; physiology; dietetics; beer; philosophical anthropology; nutritional physiology; Moleschott; Feuerbach
Popis Text představuje souvislost mezi a) vědeckou analýzou složení potravin (včetně piva) a jejich vlivu na člověka, kterou předložil ve druhé polovině 19. stol. lékař a fyziolog Jacob Moleschott; a b) snahou učinit z těchto poznatků empirickou bázi materialistické verze filozofické antropologie, kterou předložil filozof a antropolog Ludwig Feuerbach.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.