Visualized photosynthetic characteristics of the lichen <i>Xanthoria elegans</i> related to daily courses of light, temperature and hydration: a field study from Galindez Island, maritime Antarctica.

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Vizualizovan&eacute; fotosyntetick&eacute; charakteristiky liejn&iacute;ku Xanthoria elegans ve vztahu k denn&iacute;m chodm z&aacute;en&iacute;, teploty a vlhkosti: ter&eacute;nn&iacute; studie z ostrova Galindez, p&iacute;mosk&aacute; Antarktida.
Autoři

BARTÁK Miloš GLOSER Jan HÁJEK Josef

Rok publikování 2005
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj The Lichenologist
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www available at the Lichenologist web page:
Obor Botanika
Klíčová slova chlorophyll fluorescence imaging; dehydration; photosynthesis; quantum yield of PS II
Popis Po dobu 7 dnu byly v terennich podminkach detailn monitorovany denni; chody aktivity fotosystemu II (PS II) liejniku Xanthoria elegans za pouziti noveho metodickeho pristupu chlorophyll fluorescence imaging, a to v oblasti ostrova Galindez,primorska Antarktida. Dynamika aktivity PS II byla sledovana v zavislosti na soubezne zaznamenavanych chodech globalni a fotosynteticky aktivni radiace, teploty stelky a vlhkosti vzduchu. Dehydrace byla shledana klicovym faktorem limitace fotosynteticke aktivity Xanthoria elegans.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.