Informace o projektu
Tvorba a implementace nástrojů pro datově podložené rozhodování o prevenci a poskytování zdravotní a sociální péče: využití mikrosimulace a modulárního eHealth systému (DECIDEHealth)

Kód projektu
TQ12000018
Období řešení
9/2024 - 8/2029
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Rektorát
Další fakulta/pracoviště MU
Lékařská fakulta
Další fakulta/pracoviště MU
Filozofická fakulta
Další fakulta/pracoviště MU
Fakulta informatiky
Další fakulta/pracoviště MU
Pedagogická fakulta
Další fakulta/pracoviště MU
Ekonomicko-správní fakulta
Další fakulta/pracoviště MU
Ústav výpočetní techniky
Spolupracující organizace
Masarykův onkologický ústav Brno
Bindworks s.r.o.
Debono Interactive s.r.o.

Cílem projektu je vytvořit nástroje pro efektivní rozhodování o prevenci a poskytování zdravotní a sociální péče v ČR a pro intervence směřující ke snížení výskytu civilizačních onemocnění. Projekt vychází z metod a poznatků sociálních věd. Klíčovými prvky jsou adaptace dynamického mikrosimulačního modelu Future Elderly Model (FEM) pro podmínky ČR a vytvoření modulárního eHealth systému pro tvorbu eHealth programů. Prvním cílem projektu je zlepšit predikční potenciál modelu FEM implementací prvků strojového učení a rozšířit model o analýzu administrativních dat a neurodegenerativních onemocnění. Druhým cílem je vytvořit a ověřit modulární eHealth systém a vybrané eHealth programy pro podporu zdravotního stavu různých populačních skupin a sběr dat týkajících se jejich zdraví a chování.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  5 – Rovnost mužů a žen Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura Cíl udržitelného rozvoje č.  10 – Méně nerovností Cíl udržitelného rozvoje č.  16 – Mír, spravedlnost a silné instituce Cíl udržitelného rozvoje č.  17 – Partnerství ke splnění cílů

Publikace

Počet publikací: 1


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.