Project information
Rozvoj znalostí a dovedností studujících v doktorských programech v oblasti sociálně vědní metodologie a prezentačních dovedností – zaměřeno na studující reflektující téma jinakosti ve vzdělávání

Information

This project doesn't include Faculty of Arts. It includes Faculty of Education. Official project website can be found on muni.cz.

Procesy směřující k rozvoji inkluzivního prostředí ve školách, školských zařízeních, sociálních službách i společnosti, se snaží ve svých výzkumech reflektovat a interpretovat studující DSP na Pedagogické fakultě MU. Širokou škálu pohledů na tuto problematiku představí studující na konferenci „Práce s jinakostí v českém vzdělávacím systému“ více jak dvě desítky účastníků z řad studujících v DSP. Základní otázky, které si pro rok 2023 klademe: Jakým způsobem je reflektováno téma jinakosti na základních školách? Co pomáhá rozvoji sociální inkluze v ČR? Které výzkumné strategie se při výzkumu jinakosti, inkluzivního a speciálního vzdělávání jeví jako nejvhodnější? Jakým způsobem jsou výsledky výzkumných šetření interpretovány a aplikovány v pedagogické praxi? Stejně jako v loňském roce bude zejména pro studující v nižších ročnících uspořádáno metodologické soustředění, které jim pomůže zorientovat se v různých možnostech sociálně vědního výzkumu. Dále proběhnou kratší praktické workshopy, které budou zaměřeny na analýzu kvalitativních a kvantitativních dat a na rozvoj prezentačních dovedností studujících. Školení i konference proběhne v případě nepříznivé epidemiologické situace online.

Publications

Total number of publications: 14


Previous 1 2 Next

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.