Příspěvek k technologii výroby vína v 17. a 18. století na Moravě

Title in English Contribution to Winemaking in 17th and 18th Century in Moravia
Authors

HAVLÍK Miroslav

Year of publication 2018
Type Article in Periodical
Magazine / Source Slovácko : společenskovědní sborník pro moravsko-slovenské pomezí
MU Faculty or unit

Faculty of Arts

Citation
web http://www.slovackemuzeum.cz/doc/103/
Keywords winemaking; wine growing; 17th century; 18th century; John Amos Comenius; wine press; spread of vineyards; Orbis Sensualium Pictus; press house; growing the grapes; high growing of wine
Description Technologické procesy zobrazené v díle Jana Amose Komenského přežily až do 20. století, i když tomu tak je to není na první pohled zřejmé. Od té doby byla oblast zbavena mnoha svých zkušeností, znalostí, pověry a zvyky, které byly předány z generace na generaci v důsledku zavedení nových technologií a v neposlední řadě díky skutečnosti, že se obor stal profesionálnějším. Byly nahrazeny znalostmi moderních metod pěstování vína a výroby vína. Ale moderní vinařská a vinařská kultura může být obohacena návratem k tradici a znalost historických souvislostí.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.