Příspěvek k technologii výroby vína v 17. a 18. století na Moravě

Title in English Contribution to Winemaking in 17th and 18th Century in Moravia
Authors

HAVLÍK Miroslav

Year of publication 2018
Type Article in Periodical
Magazine / Source Slovácko : společenskovědní sborník pro moravsko-slovenské pomezí
MU Faculty or unit

Faculty of Arts

Citation
web http://www.slovackemuzeum.cz/doc/103/
Keywords winemaking; wine growing; 17th century; 18th century; John Amos Comenius; wine press; spread of vineyards; Orbis Sensualium Pictus; press house; growing the grapes; high growing of wine
Description Technologické procesy zobrazené v díle Jana Amose Komenského přežily až do 20. století, i když tomu tak je to není na první pohled zřejmé. Od té doby byla oblast zbavena mnoha svých zkušeností, znalostí, pověry a zvyky, které byly předány z generace na generaci v důsledku zavedení nových technologií a v neposlední řadě díky skutečnosti, že se obor stal profesionálnějším. Byly nahrazeny znalostmi moderních metod pěstování vína a výroby vína. Ale moderní vinařská a vinařská kultura může být obohacena návratem k tradici a znalost historických souvislostí.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

By clicking “Accept Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. Cookie Settings

Necessary Only Accept Cookies